Siden Nabobil ble lansert i fjor har delingstjenesten fått 65.000 registrerte brukere og i underkant 4.000 registrerte biler.

Nå er det klart at også en tradisjonell bilaktør vil være med på moroen.

Bilforhandlergruppen Bavaria går nemlig inn med fem millioner kroner i Nabobil. 

Det var Aftenposten som omtalte saken først.

Vil være med på nyutviklinger

Bilforhandleren har allerede en tilknytning til Nabobil, gjennom at konsernsjef Jacob Tveraabak i Bavaria er en av gründerne i nettopp Nabobil. Det er imidlertid styret, og ikke Tveraabak, som har tatt beslutningen om å investere i Nabobil, opplyser forhandleren i en pressemelding.

 - Bavaria skal være fremoverlente og innovative. Derfor ønsker vi å være med på spennende nyutviklinger i bransjen. Verden i dag endrer seg fort, det gjelder bilbruk også, og hvordan folk ønsker å bruke bil fremover.  Nabobil.no er et spennende tilskudd i leiemarkedet for bil i Norge, og vi tror dette har stort potensial fremover, sier konsernsjef for Bavaria, Jacob Tveraabak i en pressemelding.

Øker tilgang på biler

Nabobil hentet fem millioner kroner i sin første emisjon i januar i år, og hentet også nye fem millioner kroner i sommer. Med denne emisjonen har selskapet fått inn totalt 15 millioner kroner fra investorer i 2015.

DN skrev om selskapet da det rundet ett år i september, og da hadde Nabobil fasilitert 13.000 transaksjoner mellom utleiere og lånetakere.

- Vi er veldig fornøyde med å få en så stor og solid aktør som Bavaria inn på eiersiden. Ikke bare vil dette øke vår tilgang på biler og gi økt oppmerksomhet rundt tjenesten. Det vil også gi oss nye muligheter til å videreutvikle tjenesten vår tett sammen med bilbransjen for å møte morgendagens behov, sier daglig leder i Nabobil.no, Even Heggernes i pressemeldingen.

Til DN sier Heggernes at pengene skal gå til videre utvikling av tjenesten.

– Vi har mange ideer vi jobber med å sette ut i live, og dette er kapital som gjør at vi kan utvide tech-teamet vårt og jobbe raskere med utviklingen, sier Heggernes.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.