I april 2014 kappet Arne Vigeland (41) uthuset til Wenche og Roger Waage på Nesøya i to. Også støttemuren til naboene Helge og Walther Medin ble revet.

Asker og Bærum tingrett kom i sivilsak frem til at familien Waage og Medin hadde eksklusiv bruksrett til arealene, hvilket også betyr at rivingen at uthuset var ulovlig.

Beboerne i to av naboeiendommene hadde brukt de omtvistede arealene siden 1943, ifølge Budstikka.

Vigeland anket saken og den gikk til Borgarting lagmmannsrett. Dommen falt tirsdag, og Vigeland tapte saken fullstendig, skriver Budstikka.

I lagmannsrettens dom heter det at en slik bruksrett tilhører eiendommene, ikke personene som måtte bo der, skriver avisen.

Det betyr ifølge dommen at Vigelands eiendomsrett ikke har noe innhold. I tillegg viser lagmannsretten til at Vigeland ikke har vist vilje til å finne en løsning på saken.

Vigeland blir dømt til å betale 278.000 kroner i saksomkostninger til naboene, i tillegg til at lagmannsretten fastslo tingrettens avgjørelse om å idømme ham 120.000 kroner i saksomkostninger for den tidligere saken.

Følg markedet på DN Investor

Les også på DN.no:

Sjømatselskapenes produksjons­kostnader er ­nesten doblet på ti år: Advarer mot «kostnadskarusell» dnPlus (DN+)

Nå fraråder han norske studenter å studere medisin i Polen dnPlus (DN+)

Lastet med oljepenger har Helge Lund skutt inn 43 millioner kroner i et investeringsselskap som også skal gi gaver til veldedige formål. Starter eget selskap dnPlus (DN+)

Søkerstrøm til Kiwi i Oslo, men Maxbo-lederen i Balsfjord fikk bare én søknad da han skulle ha ny butikksjef  

Gir gullkort til konkurrentenes gjester

Asia i dag: Soros advarer mot «Black Friday»  

 

Anbefalt av DNtv:

Alpine helvetesuker
Se de norske alpinstjernene tynes for å bli best i verden
04:42
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Om den store "brexit"-uroen, endelig åpnet et vindu seg i finansmarkedene og er de over 60 verdt en ekstra ferieuke?

Hør DNs siste podcast om Vipps, fremtidens biler og om eiendom som både er dyr og billig:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.