Tallet er på vei ned, men har ligget stabilt på om lag en tredel de siste ti årene.

Det er vanskelig å sile ut denne gruppen, sier prorektor ved universitetet.

–⁠ Vi har noen fakulteter som har innført ordninger hvor studentene må møte opp og det er obligatorisk å delta i starten av semesteret, men innenfor dagens regelverk er det ikke mange muligheter til å sile ut disse før det har gått ett år, sier prorektor Gro Bjørnerud Mo til Universitas.

Universitetet skiller ikke mellom studenter som forsøkte å ta fag, men av ulike grunner mislyktes og de som kun melder seg til studier for å nyte goder som studentrabatt.

Mo vil ikke spekulere i hva slags motivasjon denne gruppen studenter har, men er klar over at det finnes såkalte «gratispassasjerer».

– Det som er klart er at det rammer økonomien at det er en såpass stor gruppe som ikke tar studiepoeng, sier hun.

Leder Susann Andora Biseth-Michelsen i Studentparlamentet på UiO sier dette er å utnytte systemet.

–⁠ Man overbooker studieplassene fordi man vet at folk ikke dukker opp. Det gir et dårligere læringsmiljø, og det er vanskelig for institusjonene å forutse hvor mye av midlene som skal gå til de forskjellige fakultetene, sier hun til Universitas.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Meretes utvalgte: Sjeldent god sydenvin
Vin fra Kreta på sitt aller beste imponerer.
02:17
Publisert: