Gjennom seks transaksjoner kjøper det amerikanske selskapet Madison International Realty (Madison) størsteparten av bygulvet i Bjørvika, skriver selskapet selv og Oslo S Utvikling (OSU) i en pressemelding.

Kjøper 38.000 kvadratmeter

Selskapet har kjøpt Sørenga, Sørengkaia og de tilhørende parkeringsarealene på Sørenga, og inngått en bindende avtale om å kjøpe Munch Brygge.

Eiendomsutvikleren Oslo S Utvikling har også akseptert et bud på «bygulvet» i Barcode og nordre del av Bispevika – altså de kommersielle områdene i førsteetasjene i området, som skal huse butikker, restauranter og kulturtilbud.

Det amerikanske eiendomsselskapet tar over bygulvet i den nye bydelen med det nyopprettede selskapet Oslo Bay District. Carl Erik Kreftings selskap Carucel Eiendom skal stå for den kommersielle forvaltningen av eiendommene.

Totalt vil kjøpet gi Madison kontroll over 38.000 kvadratmeter med utleibart bruttoareal.

Ukjent pris

Administrerende direktør Rolf Thorsen i OSU vil ikke gå ut med hva Madisons bud er på før handelen er helt klar, men kan bekrefte overfor DN at det er snakk om at avtalen er verd betydelig over en milliard kroner.

Avtalen vil først være klar om noen måneder, opplyser han.

Thorsen kan fortelle at interessen har vært stor for å kjøpe bygulvet i Barcode og Bjørvika.

– Har det vært budkrig om området?

– Jeg vil ikke akkurat si krig, men det har vært en budprosess, ja, sier Thorsen.

Heller ikke Akershus Eiendom, som har vært rådgiver for OSU i salgsprosessen, ønsker å kommentere prisen på transaksjonen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.