IBM vil flytte fra Rosenholm campus på Mastemyr i Oppegård, der det har holdt til siden midten av 1980-tallet.

– Vi er i en stor omstillingsprosess, og har også inngått nye avtaler lokalt som innebærer at vi har fått over 300 nye medarbeidere som i dag sitter på Skøyen. Dette gjør det naturlig å samlokalisere for å bygge en kvalitetskultur. Et nytt hovedkontor er en del av fornyelsen, sier kommunikasjonssjef Otto Backer Solberg som ser etter et passende lokale «mellom Bjørvika og Sandvika».

Lagt ut søk

IBM ser etter kontorlokaler på mellom 8000 og 11.000 kvadratmeter som kan huse selskapets 900 ansatte. En mulig flytting er planlagt i siste del av 2017.

– Vi har lagt ut et søk og ser om det dukker opp noen moderne lokaler med sentral beliggenhet, sier Solberg.

Bygget på Rosenholm ble solgt til Aspelin Ramm i 2007.

Dette blir nok en omstilling for næringsområdet på Mastemyr rett ved Oslo-grensen. Siden Oppegård kommune i 1974 inviterte ikke-forurensende bedrifter til å kjøpe tomter her, har næringsområdet vært preget av opp- og nedturer. Store bedrifter som Kodak, IBM og Unitor har kommet, noen har gått, andre har trappet kraftig ned.

Snart 30 år på Mastemyr

I 2012 omtalte DN næringsparken som en tidligere «spøkelsesby», og fortalte om stor tilvekst av gasellebedrifter som lot seg tiltrekke av rimeligere leiepriser. IBM flyttet inn på midten av 80-tallet da det ikke fikk førsteønsket sitt, som var en tomt på Sollerudstranda på Lysaker vest for Oslo.

Siden 1984 har selskapet vært gjennom en stor omstilling, både globalt og nasjonalt. En satsing på stormaskiner da pc-teknologi utkonkurrerte annen it-teknologi førte til en stor nedskalering på starten av 1990-tallet, På to år gikk IBM fra å være 427.000 ansatte til 215.000, ifølge en artikkel fra Computerworld. I Norge gikk de fra 1100 til 550 ansatte, men teller nå rundt 900 ansatte.

Les hele avisen(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.