– Vi er i farta og har planlagt åpning av museet og hotellet i løpet av 2016. Bygget vil være på ti etasjer og få 42 hotellrom, sier Petter Olsen.

I tillegg vil bygget få en museumsdel og galleri hvor hans samling av blant andre Edvard Munch vil bli stilt ut.

Olsen uttalte til flere aviser våren 2013 at prosjektet skulle være ferdig sommeren 2014. Denne tidsrammen er sprukket med to år.

– Hva har skjedd?

– Ting tar tid. Det kommer når det kommer.

– Kan du si noe om kostnadene?

– Det får koste det det koster.

– Du har sagt at pengene etter salget av «Skrik» skal gå til utbyggingen. Holder det?

– Det blir forhåpentlig ikke behov for hele Skrik-beløpet, sier Olsen, som ikke vil si noe om årsaken til forsinkelsen av byggeprosjektet.

Skreddersøm

Petter Olsen solgte Munch-bildet «Skrik» i 2012 for 120 millioner dollar eller nesten 700 millioner kroner. Byggekostnadene for det nye bygget på Ramme gård, som totalt er på cirka 4000 kvadratmeter, vil trolig nærme seg 200 millioner kroner.

Petter Olsen ble forrige uke tildelt Akershusprisen 2015 for sitt arbeid med Ramme gård i Vestby. Prisen ble overrakt av Akershus’ fylkes­ordfører Anette Solli.
Petter Olsen ble forrige uke tildelt Akershusprisen 2015 for sitt arbeid med Ramme gård i Vestby. Prisen ble overrakt av Akershus’ fylkes­ordfører Anette Solli. (Foto: DN)

Petter Olsen ble forrige uke tildelt Akershusprisen 2015 for sitt arbeid med Ramme gård i Vestby. Prisen ble overrakt av Akershus’ fylkes­ordfører Anette Solli.

Eiendomssjef Calle Andersen på Ramme gård sier at det vil bli et ganske unikt bygg.

– Den ene delen av hotellet har arkitektur og interiør i stil fra slutten av 1700-tallet, mens vi ellers holder oss til slutten av 1800-tallet. Det blir mye skreddersøm, og byggherren er selv delaktig på de fleste områder, sier Andersen.

«Krevende»

– Det er krevende å bygge i disse stilartene og samtidig kombinere det med tekniske krav og løsninger. Dessuten er prosjektet nå godt gjennomtenkt med henhold til driftskonsepter, slik at både fleksibiliteten og kompleksiteten i bygget er stor, sier eiendomssjef Andersen, som ikke er i tvil om at dette vil bli et bygg uten sidestykke.

Petter Olsen har eid Ramme gård siden 1966. Gården er allerede en turistattraksjon med en barokk hage med skulpturer, fontener og sjeldne planter. Hvert år arrangeres en Shakespeare-festival og markeder.

Det nye hotell- og museumsbygget skal kles i murstein. Grunnstenen i museet vil være Petter Olsens betydelige samling av Munch-malerier.

Les hele avisen her.

 

Les også: Petter Olsen vil åpne Munch-galleri i Vestby   (2012)

 

  Petter Olsen er glad for at «Skrik» kan bli å se på museum i USA   (2012)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.