Stigende Oslo-priser gjør at også de andre storbyene i landet merker økende appetitt på næringseiendom.

I fjor var det rekordstor omsetning av næringseiendom i bergensregionen ifølge partner Lars M. Kyte i Kyte Eiendom:

– Vi ser at interessen fra «utenbys» investorer for å investere i Bergen er økende, sier Kyte. Kjøperne er blant annet livselskaper, pensjons- og eiendomsfond, samt større profesjonelle eiendomsinvestorer. Det ble handlet næringseiendom for rundt ni milliarder kroner i Bergen i fjor, et par milliarder mer enn i 2015, der Olav Thons kjøp av Åsane Storsenter for to milliarder kroner toppet listen.

Også i Trondheim og Tromsø meldes det om god aktivitet.

– Det er etterspørselsoverskudd etter prime eiendom og nybygg, delvis drevet av «tørke» og høy prising i Oslo-markedet. Mange Oslo-aktører har vært aktive i trondheimsmarkedet på slutten av 2016, sier partner Rune Husby i Norion Næringsmegling i Trondheim. 

Omsetningen er likevel noe lavere i 2016 enn rekordåret 2015, med rundt 4,75 milliarder kroner totalt i fjor mot 7,5 milliarder året før, ifølge Husby

I Tromsø når prisene på næringseiendom stadig nye høyder ifølge daglig leder Oddbjørn Berg i NAI FirstPartners.

– For tiden er det flere interessante tomter og næringsbygg til salgs. På kontorsiden bygges det nytt, noe som kan uroe prisene i markedet over tid, sier Berg.

I Kristiansand opplever daglig leder Stian L. Ordahl i Næringsmegleren Sædberg & Hodne transaksjonsmarkedet som relativt stabilt det siste året.

– Det er en del aktivitet på små og mellomstore transaksjoner, men liten aktivitet når det kommer til de store transaksjonene, sier Ordahl. 

Onsdag ble det imidlertid kjent at Entra selger sin eiendomsportefølje i Kristiansand bestående av syv eiendommer for 863 millioner kroner til svenske Samhällsbyggnadsbolaget.

I Stavanger er det ifølge administrerende direktør Jon Gunnar Benestad i Norwegian Properties størst etterspørsel etter handelslokaler med eller uten lange avtaler der yielden ligger rundt 6-6,5 prosent, mens de beste kontorobjektene oppnår yield på 5,5 prosent.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.