Gullsmedleverandøren Panoramagruppen har leid ut lokaler til den norske Scientologikirken i Grenseveien i Oslo. Men nå er det slutt. Scientologikirken har flyttet, men har etterlatt seg ubetalt husleie på tilsammen 292.434 kroner.

Vil rydde opp

Nå vil utleieren slå den religiøse organisasjonen konkurs.

– De har vært en dårlig betaler og skylder leie for rundt ni måneder, sier administrerende direktør Stig Bjarne Sandøy i Panoramagruppen.

Scientologikirken har nettopp flyttet inn i nye lokaler i Tollbugata i Oslo sentrum. Den bestrider ikke kravet.

– Dette er noe vi arbeider for å rydde opp i, sier talsperson Rasmus C. Lossius i Scientologikirken i Norge.

Han forklarer at enhver scientologikirke er ansvarlig for sin egen drift, og at det ikke er noen finansiell støtte å hente fra hverken sentralorganisasjonen i USA eller andre.

Scientologikirken har flyttet til nye lokaler i fjerde etasje i Tollbugata 7.
Scientologikirken har flyttet til nye lokaler i fjerde etasje i Tollbugata 7. (Foto: Adrian Nielsen)
Scientologikirken Oslo er registrert som religiøs forening i Brønnøysundregistrene, og har ikke offentlige regnskaper. Lossius ønsker heller ikke å dele detaljer om organisasjonens regnskap med DN, men sier at inntektene i 2015 ligger an til å bli høyere enn ifjor.

Ber om donasjoner

Lossius understreker at organisasjonen er trygg på at den vil klare å unngå konkurs, og oppfordrer medlemmer og andre til å komme innom med donasjoner.

– Dette er ikke en god nyhet og noe vi selvsagt skulle ønske vi var foruten. Scientologikirken finansieres av donasjoner fra medlemmene våre og interesserte som har tro på den anvendte religiøse filosofien som vi arbeider med. Nå vil jeg oppfordre medlemmer og støttespillere til å komme innom og donere, så skal vi får ordnet opp i dette så fort som mulig, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les hele avisen her.