Det britiske eiendoms-oppkjøpsfondet Meyer Bergman kjøper en næringseiendom i Oslo fra Søylen Eiendom og Madison International for 30 millioner euro, ifølge en melding tirsdag.

Eiendommen som ligger i Grensen, en parallellgate til Karl Johansgate, er på 6500 kvadratmeter over ni etasjer. Næringsvirksomheten i kjeller, første etasje og deler av andre etasjer har leietakere som Specsavers, Carlings og Via Victoria, mens det er kontorer i øvrige etasjer.

Basert på dagens rekordhøye eurokurs på 9,70 utgjør kjøpesummen omkring 290 millioner kroner. Det gir en kvadratmeterpris på nær 47.000 kroner. Det er imidlertid ikke kjent hvilken kurs transaksjonen er gjort til.

Kjøpet er Meyer Bergmans første i Norge.

- Som en av vest-Europas raskest voksende og velstående hovedsteder tiltrekker Oslo seg betydelig interesse fra internasjonale kjeder som vurderer å etablere seg i et marked dominert av lokale eller nordiske merkevarer, sier Fredrik Kumlin i Meyer Bergman i en melding.

Han påpeker at konkurransen for gode forretningslokaler har bidratt til å omgjøre Grensen til en attraktiv plassering, som med målrettet styring vil kunne gi attraktiv avkastning på eiendommen.

- Vi leter aktivt etter andre investeringsmuligheter som dette i Oslo, sier Kumlin.

Meyer Bergman-fondet MBERP hentet inn 750 millioner euro i kapital tidligere i år. Fondet er fra før blant annet investert i London, Paris, København og Berlin.

Madison International Realty er fra før en betydelig investor i norsk næringseiendom og var med å kjøpe Statoil-bygget i 2012. Madisons eierandel på 30 prosent ble da priset til over en milliard kroner

Ifjor kjøpte Madison 30 prosent av Søylen Eiendoms 16 eiendommer konsentrert rundt Karl Johans Gate i Oslo. Madisons andel ble priset til rett i underkant av en milliard kroner.

Les også:
- Usikkerheten rår  

- Vanskelig å beskrive bevegelsen i kronen den siste tiden som noe annet enn panikk  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.