Handelsavtalen som er fremforhandlet mellom EFTA-landene og Indonesia ble undertegnet i den indonesiske hovedstaden Jakarta søndag.

Norske bedrifter får dermed tilgang til verdens fjerde mest folkerike land – etter nesten åtte år med forhandlinger mellom EFTA-landene og Indonesia, poengterer Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding.

– Handelsavtaler er viktige for velstanden vår og gir arbeidsplasser i hele landet. Vi prioriterer derfor arbeidet med nedbygging av handelshindre og friere handel. I usikre tider preget av proteksjonisme og handelskrig er det særlig viktig for Norge å føre en aktiv handelspolitikk, sier næringsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Frihandelsavtalen vil tre i kraft så snart avtalepartene har fullført de interne prosedyrene for ratifisering.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Kjetil Wiedswang: Nisselokaliseringspolitikk
DNs politiske julekalender | Luke 16: Han har bodd i Tyrkia, Oslo og Drøbak, men finske lokalpolitikere tok nissegevinsten.
01:57
Publisert: