Også for næringslivet lønner det seg å følge menneskerettighetene, ifølge utenriksminister Børge Brende.

For å styrke innsatsen for menneskerettighetene lanserer regjeringen nå en nasjonal handlingsplan for oppfølging av FNs veiledende prinsipper.

– Handlingsplanen skal gjøre det enklere for næringslivet å ta i bruk FNs veiledende prinsipper om næringsliv og menneskerettigheter. Den klargjør hva norske myndigheter forventer av norske selskaper, men også hva næringslivet kan forvente av norske myndigheter når det gjelder bistand og råd, sier utenriksminister Brende i en pressemelding.

Brende sier menneskerettighetene mange steder i verden er under press, men at det samtidig er dokumentert at selskaper som integrerer menneskerettigheter, høye anti-korrupsjonsstandarder og miljømessige hensyn er mer lønnsomme på lengre sikt.

– Staten og næringslivet har en felles interesse i å sikre at norsk bedrifter skal kunne drive og utvikle sin internasjonale virksomhet basert på anerkjente internasjonale normer, sier Brende.

Les også: Doblet seg fredag - nå går aksjen til himmels igjen

Asia i dag: Investorers nye hodepine

Trynefaktor og bilde på cv

 

Se også:

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser:

Se Chili-Klaus kåre Norges tøffeste chili-spiser
Etter en intens "Last man standing» var det klart at landets mest utholdende chili-spiser heter Daniel Heiskel.
03:57
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.