– DNB er en svært aktiv og engasjert aktør for gründermiljøet i Bergen. De fortjener all skryt de kan få for sitt arbeid, sier gründer og eiendomsutvikler Simerjit Singh Dhammi (26).

Uttalelsen kommer som et svar på kritikken fra Jonas Tesfu (31), som onsdag gikk hardt til angrep på storselskapenes engasjement for gründere i Norge.

Refset DNB og Telenor

– Kom tilbake når dere tilfører noe for gründere. For nå forsøker dere bare å pushe produkter. Kom ikke på innovasjonsarrangementer og å si at dere gjør nå er relevant for gründere, sa Tesfu.

Spesielt DNB og Telenor fikk gjennomgå. Opera var det eneste selskapet som fikk en god attest.

Selskapenes svar:

DNB: – Vanskelig å ta alvor

Telenor: – Vi kan bli flinkere

Delte reaksjoner

Reaksjonene på uttalelsene til Tesfu har vært mange – og delte.

Dhammi er partner i gründerselskapet Avir AS  og styreleder i gründerstiftelsen Every Friday og en av dem som har tatt storselskapene i forsvar.

– Vårt inntrykk er at flere av våre medlemmer er svært positiv til DNB som bank for oppstartsbedrifter, sier han.

På Facebook tar også gründer Karen Dolva (25) i No Isolation, som lager roboter for barn i isolasjon, Telenor i forsvar.

– Vi har veldig god erfaring med konkret hjelp fra Telenor. Ikke bare kompetanse, men tilgang til data som ville kostet oss mye penger, skriver hun.

Rasmus Haugen Sandvik (29) er derimot helt enig i kritikken. Han er i dag bystyrerepresentant for Arbeiderpartiet i Bergen, men bodde for noen år siden halvannet år i Beijing, hvor han forsøkte seg som gründer.

– Jeg ble sjokkert da jeg kom hjem fra gründerscenen i Beijing til Norge. N det snakkes om at vi skal hjelpe gründere, så er det et fancy bokhefte med en lenke til hjemmesiden. Det er helt misforstått. Det er ikke det gründere har bruk for, sier han.

Han refser norske selskaper for falskt og dobbeltmoralskt engasjement. Spesielt to storselskaper får gjennomgå.

Posted by Dagens Næringsliv on Wednesday, February 24, 2016
 

Kaller inn til debatt

Oslo Innovation Week kaller nå inn til debatt i det norske gründermiljøet om storselskapenes rolle. Formålet er ifølge prosjektkoordinator Thomas Dragsnes «å komme fram til konstruktive innspill som kan hjelpe startup-scenen i Oslo.

Debatten vil finne sted på arbeidsfelleskapet Mesh 1. mars 14.00.

De lager takboksen som kommer ned til deg

Har du stått i døråpningen på bilen og kavet for å få skiene opp i takboksen? Nå har selskapet Dropracks søkt om patent på oppfinnelsen som kan gjøre akkurat dette enklere for deg.

I serien «DNs pitchekonkurranse» får du hver uke presentert de mest spennende bedriftsideen i Norge, på under 90 sekunder.

Les mer her.

De lager skiboksen som kommer ned til deg
Har du stått i døråpningen på bilen og kavet for å få skiene opp i takboksen? Nå har selskapet Dropracks søkt om patent på oppfinnelsen som kan gjøre akkurat dette enklere for deg. Møt dem i DNs pitchekonkurranse denne uken.
01:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.