Foreningen for internasjonale vannstudier (FIVAS) klaget inn Norconsult for å ha brutt retningslinjene til OECD under utbyggingen av en stor demning i Sarawak. Damutbyggingen ført til tvangsutflytting av titusenvis av urfolk.

FIVAS er glad for at Norconsult nå anerkjenner at det er en iboende fare for brudd på urfolksrettigheter i Sarawak, skriver FIVAS i en pressemelding.

Norconsult leverer tjenester til nordmannen Torstein Dale Sjøtveit og Sarawak Energy, som står bak utbyggingen.

– De gjorde ikke en aktsomhetsvurdering av menneskerettigheter før de bestemte seg for å levere sine konsulenttjenester. Uten en skikkelig vurdering kan en uvitende bidra til at urfolksrettigheter eller andre menneskerettigheter brytes, sier daglig leder i FIVAS, Jonas Holmqvist.

I 2013 skrev penan-stammen på øya et brev til kong Harald og ba om hjelp til å redde deres lokale regnskog og landsbyer.

Les også på DN.no:

- Da kan vi både risikere en voldsom prisvekst og en dramatisk nedgang

Brente seg på solenergi

Se DNTV:

Det finnes (dessverre) ikke ett rasjonelt argument for å kjøpe denne bilen
Ikonet Ford Mustang er tilbake. Og denne gangen på norske veier.
01:59 Min
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.