Gruveselskapet Northland Resources stanser all drift på ubestemt tid og sier opp nær samtlige ansatte på grunn av stram likviditet, ifølge en melding tirsdag.

Styreformann Olav Fjell påpeker at tiltakene for å styrke driften og redusere kostnadene over de siste månedene ikke har vært nok.

- Selskapet har ikke fått tilstrekkelig støtte for å få tilgang til midlene som trengs til å fortsette driften. Gitt Northlands ekstremt stramme likviditet og det utfordrende markedsklimaet, har styret besluttet å stanse driften inntil forholdene bedrer seg og en langsiktig løsning er funnet, sier Fjell i meldingen.

Styreleder Olav Fjell, Northland.
Styreleder Olav Fjell, Northland.

Samtaler med fagforeningene omkring oppsigelsene er allerede igangsatt, fremgår det.

Northland-sjef Johan Black påpeker at alle ansatte har jobbet hardt for å sikre selskapets fremtid.

- Gitt det ekstremt utfordrende markedsklimaet, er styret beslutning om å stanse driften den eneste veien videre på dette tidspunktet for å unngå konkurs og verdiforringelsen som følger av dette selv om det fortsatt betyr at mange flinke og dedikerte ansatte vil måtte slutte, sier Black.

Northland meldte i forrige måned at det kraftige prisfallet for jermalm har satt selskapets likviditet under ytterligere press. Styret anmodet derfor obligasjonseierne av lånet "Super Senior Bridge" om å frigi midler som er på depositumskonto, men fikk ikke nok støtte til dette.

Selskapet vil nå fortsette å jobbe for en langsiktig finansieringsløsning i pågående samtaller med finanielle og industrielle investorer. Samtidig stanser alle leveranser fra gruveselskapet.

Les også:
Dagens aviser på 1-2-3

  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.