Med 1,7 millioner husholdninger tilknyttet og en omsetning på syv milliarder danske kroner på kabel blir TDC Gruppen nå den ledende kommunikasjons- og underholdningsleverandøren i regionen.

- Kjøpet av Get er TDC Gruppens viktigste investering på mange år. Vi har ventet på denne muligheten og ser dette som en naturlig og tidsriktig utvidelse av vår virksomhet. Dette er også et strategisk steg inn i forbrukermarkedet i Norge innenfor et virksomhetsområde vi kjenner meget godt fra den vellykkede og årelange driften av vår egen YouSee kabelvirksomhet i Danmark, sier administrerende direktør Carsten Dilling i TDC i en pressemelding.

Get er leverandør til mer enn 500.000 husholdninger og i 2013 var selskapet den raskest voksende og mest lønnsomme leverandøren i det norske markedet.

- Get er en veldrevet virksomhet med innovative produkter i verdensklasse i et attraktivt marked med sterk vekstpotensial og en svært sterk økonomi, sier Dilling.

- Perfekt match

Toppsjefen understreker videre at TDC Norge og Get er en perfekt match, både fra et teknisk infrastruktur perspektiv og også med hensyn til den kommersielle tilnærmingen hvert selskaps ledelse bringer med seg til virksomheten.

- TDC Gruppen og Get passer meget bra sammen. Get og YouSee kan kommersielt nyte godt av å dele best practices og å samarbeide om produktutvikling, innovasjon og innhold. På et mer teknisk nivå kan vi utnytte flere synergier ved å kombinere våre nettverk i en komplett norsk infrastruktur basert på fiber og coaxkabler. På B2B markedet vil vi over tid bli i stand til å tilby samme produktportefølje som TDC Gruppen tilbyr i Danmark,” sier Dilling.

Get-sjefen fortsetter

Gets toppsjef siden 2000, Gunnar Evensen, fortsetter som leder av Get.

- TDCs virksomhet i Norge og Get utfyller hverandre svært godt, og vi er entusiastiske for alle de nye mulighetene som nå åpner seg. Vi gleder oss til å fortsette å utvikle de beste og mest brukervennlige produktene til kundene våre, og sammen videreutvikle vår satsing i bedriftsmarkedet. Med TDC på laget blir vi nå en enda sterkere virksomhet som vil styrke vår position i det norske markedet, sier Evensen.

TDC Gruppen vil kjøpe Get fra Goldman Sachs private equity-virksomhet GS Capital Partners og Quadrangle Capital Partners for en pris på 13,8 milliarder norske kroner.

Oppkjøpet er bare underlagt godkjennelse fra det norske Konkurransetilsynet,og transaksjonen forventes å ville bli gjennomført i fjerde kvartal 2014.

Les også:
Seks år siden kollapsen
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.