I en pressemelding fra Tine opplyses det at selskapet av Dagens Næringsliv er blitt gjort oppmerksom på flere forhold knyttet til en leverandør.

Dokumentaren om dette leverandørforholdet kan du lese mer om her eller i papirutgaven lørdag.

Leverandørrelasjonene som nå skal granskes, er fra perioden 2011–2015. Tine mener disse forholdene kan være i strid med norsk lov. Dette har medført at selskapet onsdag tok kontakt med Økokrim.

Svært alvorlig

DNs spørsmål medførte at Tine straks iverksatte interne undersøkelser. Tine har besluttet å overlate foreløpige funn og dokumentasjon fra undersøkelsen til Økokrim, slik at de kan vurdere om det har skjedd ulovlige forhold.

– Tine ser svært alvorlig på de opplysningene som er fremkommet. Vi ønsker åpenhet rundt saken og vil bistå Økokrim med all tilgjengelig informasjon. Vi vil også gjennomgå rutiner for å sikre at våre etiske retningslinjer blir fulgt, skriver konsernsjef Hanne Refsholt i pressemeldingen.

Sitter du med opplysninger om denne saken? Kontakt DNs journalister. 

Økokrim bekrefter

Økokrim er så langt tilbakeholdne med å kommentere saken.

– Økokrim kan bekrefte at vi har mottatt en henvendelse fra Tine om mulige lovbrudd. Økokrim vil ikke kommentere saken ytterligere nå, sier assisterende Økokrim-sjef Hedvig Moe Øren, i pressemeldingen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.