Administrerende direktør Tor Henning Ramfjord i National Oilwell Varco Norge (NOV) har gitt styret beskjed om at han ønsker å fratre stillingen, skriver selskapet i en pressemelding.

- Jeg har hatt gleden av å lede selskapet gjennom stor vekst og utvikling, men det siste året også med krevende utfordringer gjennom en av de største nedbemanningene i norsk næringsliv. NOV er et flott selskap som skal utvikles videre, men jeg har kommet til at det er andre som bør lede dette.

Ramfjord har bedt om å få fratre med øyeblikkelig virkning, og styret har innvilget hans ønske, heter det i meldingen.

Teknisk sjef blir toppsjef

Frode Jensen, som idag er teknisk direktør i selskapet, tar over jobben som toppsjef.  Han vil også fortsette som teknisk direktør. Jensen har tidligere hatt stillingen han nå går inn i.

National Oilwell Varco Norge har det siste året gjort seg bemerket nasjonalt fordi selskapet har måtte nedbemanne i stort monn. I tre runder med nedbemanning har over halvparten av de ansatte måttet forlate selskapet.

Styreleder Jan Erik Melstveit i NOV Norge berømmer Ramfjord for innsatsen han har nedlagt for selskapet.

- Ramfjord har ledet en av Norges største eksportbedrifter i mange år og levert veldig gode resultater. Han har vært en nøkkelperson i utviklingen av NOV og er en sterk leder med stor innsikt i prosjektledelse, supply chain management og logistikk, og har stor gjennomføringskraft, sier Melstveit.

Syvende far

Partene er enige om at det  ryddigste er at veiene deres skilles.

- Det vil ikke være riktig om jeg blir værende her som en syvende far i huset. Jeg har stått i en krevende stilling med store krav, og vil bruke litt tid før jeg tenker på nye oppgaver i arbeidslivet, sier Ramfjord i pressemeldingen.

Anbefalt fra DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:

Anders Auklands mentale tips før langløp
- Alle sliter med tankene sine på slutten av et langt løp, sier Anders Aukland.
01:03
Publisert:
 

Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.