Da Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg talte til landsmøtet i partiet tirsdag kom han raskt inn på spekulasjonene om hvem som skal overta jobben som generalsekretær i Nato.

- Denne prosessen er ennå ikke avsluttet. Dere har alle sett i mediene at jeg er nevnt i debatten. Jeg har ved tildligere anledninger når mitt navn er blitt nevnt i forbindelse med nye roller og verv sagt at jeg vil informere partiets organer når den tid kommer. Det blir derfor feil av meg å kommentere dette nå, sa Stoltenberg, som understreket at det kan bli misforstått - uansett hva han sier.

- Men jeg kan fortelle at jeg er blitt veldig god på å gjennomføre intervjuer uten å si noe som helst, spøkte den tidligere statsministeren da han snakket til sine egne.

Den siste uken har internasjonale medier spekulert i at Stoltenberg er den mest aktuelle kandidatene til å overta toppleververvet når danske Anders Fogh Rasmussen skal fratre til høsten.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.