– I går hørte jeg på NATOs nye generalsekretær. For et hat i ansiktet hans, skriver Fidel Castro i en kommentar som står på trykk i flere cubanske aviser, blant dem det cubanske kommunistpartiets talerør Granma.

– For en utrolig innsats for å fremme en utryddelseskrig mot den russiske føderasjon, skriver 88-åringen, som ledet Cuba med hard hånd i nesten 50 år før han overlot presidentposten til lillebroren Raul Castro i 2008.

Kritiserte Russland

Jens Stoltenberg gikk i forrige uke hardt ut mot Russland og anklaget landet for å bryte folkeretten med sin støtte til separatister i nabolandet Ukraina.

– Russland fortsetter å handle i strid med folkeretten, sa Stoltenberg og etterlyste kursendring fra Moskva under sin første pressekonferanse som generalsekretær i NATO.

– NATO ønsker ikke konfrontasjon med Russland. Men vi kan ikke og vil ikke inngå kompromisser når det gjelder prinsippene som vår allianse og sikkerheten i Europa og Nord-Amerika hviler på, fortsatte han.

Fanatikere

Uttalelsene må åpenbart ha falt Fidel Castro tungt for brystet. Han mener NATO kan sammenlignes med fanatikerne i Den islamske staten (IS) og er selv ikke i tvil om hvem som er mest ytterliggående.

– Hvilken religion er det egentlig de sverger til, undrer den tidligere cubanske lederen, som ellers vier mesteparten av aviskommentaren til høytflygende betraktninger om utviklingslære og svarte hull i universet.

– Det er mye vi ikke kjenner til, og vi vet også lite om vår egen uvitenhet, skriver Castro.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Schulerud vil bli ambassadør i Brussel


 
- NATO kan sette inn styrker i Tyrkia om nødvendig

 
Ber Stoltenberg vise muskler