Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sier til VG at regjeringen vil bruke 1,8 prosent av BNP på forsvar i 2019 og prognosene sier det samme for 2020.

Norge er dermed 0,2 prosent unna NATOs krav om at alle medlemsland skal bruke 2 prosent av BNP på forsvar.

Det er budsjettposter på 5,2 milliarder kroner regjeringen har tatt inn under forsvarsbudsjettet. Før justeringen lå Norges andel på 1,7 prosent av BNP.

Norge gjorde en budsjettgjennomgang etter oppfordring fra generalsekretær Jens Stoltenberg.

– Under gjennomgangen oppdaget vi at Norge har rapportert for lave pensjonsutgifter, blant annet, sier Bakke-Jensen til VG.

I tillegg er redningshelikoptre som Forsvaret opererer på vegne av Justisdepartementet, og anskaffelsen av nye redningshelikoptre, nå langt under forsvarsbudsjettet. Det samme gjelder utgifter over statsbudsjettet til NATOs sivile programmer og FNs fredsbevarende operasjoner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.