Flere politikere slaktet for et halvt år siden Jens Stoltenbergs lederegenskaper. Nå blir han framsnakket av de borgerlige.

Stoltenberg er kalt konfliktsky, feig, pinglete, og han har blitt kritisert for å være lite handlingskraftig. Men denne kritikken er etter bare et halvt år snudd til rosende omtaler fra den borgerlige siden i norsk politikk.

– Han har ledet Norge og Ap i mange år, så helt konfliktsky kan han ikke være, sier Høyres parlamentariske leder Trond Helleland til Aftenposten.

Helleland fortsetter framsnakkingen av Stoltenberg og fremhever at Ap-politikeren har «bred og lang erfaring og en utstråling som skaper tillit».

Høyre-leder og statsminister Erna Solberg, som tidligere har kritisert Stoltenberg for å mangle handlingskraft, sa mandag til NRK at Stoltenberg er flink.

– Jeg mener at han er en konsensusorientert politiker. Det jeg hører fra dem som har sittet og jobbet med ham, er at han er flink på prosess, noe han også blir kritisert for – det at man gjerne vil ha avklaring med én gang på enkelte saker, sa Solberg.

Også Fremskrittspartiets parlamentariske leder Harald Tom Nesvik og Venstre-leder Trine Skei Grande fremhever en rekke egenskaper ved Stoltenberg som de mener gjør at han vil passe godt som NATO-sjef. De to vektlegger Stoltenbergs lange erfaring som statsminister, hans internasjonale deltakelse og hans gode kontaktnett. Solberg sier seg enig og legger til at Stoltenberg «er en person med mange gode kvalifikasjoner».

Les også på DN.no i dag: Asia i dag: Ny skepsis til «Abenomics»


Har du et utrydningstruet yrke?

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.