Den republikanske presidentkandidaten kom inn på NATOs kamp mot terror i debatten mot Hillary Clinton mandag kveld.

Trump mente NATO har trappet opp sin kamp mot terror på grunn av hans egen kritikk av forsvarsalliansen på dette feltet.

Stoltenberg fikk spørsmål om uttalelsene etter EUs forsvarsministermøte i Bratislava i Slovakia.

Han listet da opp hva alliansen har gjort i kampen mot terror, blant annet gjennom sin operasjon i Afghanistan og i kampen mot ekstremistgruppen IS.

– Men dette er noe som har vært planlagt og diskutert lenge, og som ikke er et resultat av den amerikanske valgkampen, sa Stoltenberg, og la til at NATO har vært fokusert på kampen mot terror i mange, mange år.

Trump, men også mange andre amerikanske politikere, mener imidlertid USA må ta en for stor del av alliansens utgifter.

Stoltenberg understreket for sin del at NATO er viktig også for USA, og at den eneste gangen alliansen har brukt artikkel 5 om felles forsvar, var etter 11. septemberangrepene i USA

 

Les også: Toasten er tilbake

Westerdals slår tilbake: Går til sak mot Kunnskapsdepartementet

Slik fikk svenskene snappet Plantasjen

 

Se DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.