NATOs sjøoperasjon Sea Guardian skal nå bistå EUs egen operasjon Sophia i det sentrale Middelhavet. Det kunngjorde generalsekretær Jens Stoltenberg da NATOs forsvarsministermøte i Brussel ble avsluttet torsdag.

– Vi ser allerede at samarbeidet gir resultater, for eksempel i Egeerhavet. Takket være vår felles innsats med Hellas og Tyrkia har strømmen av migranter gått betydelig ned, sa Stoltenberg.

NATOs forsvarsministre er enige om å videreføre oppdraget i Egeerhavet.

I tillegg skal det nå sendes både fly og skip til det sentrale Middelhavet. De skal være på plass allerede om to uker. NATO skal bidra med overvåking av situasjonen i området og logistikkstøtte.

– Situasjonen i Middelhavet er fortsatt ekstremt alvorlig. Vi ser fortsatt ulovlig menneskesmugling og tragiske tap av liv på rekordhøye nivåer, sa Stoltenberg.

Innvandringen til Europa over det sentrale Middelhavet har holdt seg på samme nivå i år som i fjor og i forfjor, til tross for EUs sjøoperasjon.

NATOs forsvarsministre er også blitt enige om å flytte opplæringen av irakiske soldater inn i Irak. Dette skal starte opp 1. januar. NATO har allerede gitt opplæring til flere hundre irakere i Jordan. (©NTB)

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Bli med på kjøretur med den selvkjørende Teslaen (Video: Tesla)
Alle Tesla som produseres nå har fullstendig selvkjørende hardware
03:46
Publisert:

Michelle Obama avviser valgfuskpåstander
USAs førstedame, Michelle Obama, gikk kraftig i rette med Donald Trumps påstander om valgfusk og minnet om at det er velgerne som avgjør utfallet av valget 8. november.
00:54
Publisert: