- Amerikansk lederskap er viktig som alltid, sier Nato-sjef Jens Stoltenberg og gratulerer den republikanske presidentkandidaten Donald Trump med seieren i presidentvalget.

- USAs ledelse er viktig

Stoltenberg sier han ser fram til å samarbeide med ham.

– Det er viktig å styrke de transatlantiske båndene. Vi står overfor viktige sikkerhetsutfordringer som hybridkrig og kampen mot terrorisme, og USAs ledelse er viktig som alltid. Et sterkt Nato er bra for USA og for Europa, sier Stoltenberg ifølge NTB.

Nato-tvil

Gjennom hele valgkampen har Trump uttrykt seg skeptisk til Nato-samarbeidet. Han har blant annet uttalt at USAs allierte må passe på seg selv og betale USA dersom de ønsker militærhjelp. 

Les mer om valget:

– Et sjokk

Putin gratulerer Trump Bildespesial: Trump USAs neste president - Jeg håper og tror president Trump blir en annen «in office» - Det er usikkerhet, usikkerhet, usikkerhet

Derfor kom Donald Trumps seier som et sjokk (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.