På fem uker har 18.000 mennesker tatt seg opp på det karakteristiske Hallingskarvet, som er det høyeste fjellet i Buskerud, melder NRK.

– Alle vil til Hallingskarvet for å gå denne stien. Det er lettvint, og du kommer inn til Prestholtseter, som ligger 250 meter fra nasjonalparkgrensa. Det er trygt for alle, både eldre og yngre, sier Petter Braaten i Statens Naturoppsyn om trappen sherpaene bygget.

Salgsrekord

– Den var en god investering. Den sparer terrenget for slitasje, noe som er viktig for å bevare nasjonalparken. Men den er også viktig for den lokale verdiskapningen, turistmaskinen og Hol kommune, forklarer Braaten.

På Prestholtseter gir den økte trafikken utslag på salget. På en god dag går det med 50 liter vaffelrøre og 35-40 liter rømmegrøt, forteller Ola Uthus, som ligger an til å sette salgsrekord. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Norsktoppene dnPlus (DN+)

 
Her klatres Preikestolen for første gang  

Dette er verdens hardeste sykkelstigning

 

Kan man komme i form på en elsykkel?
Episode 1: Formsjekk. DN skal følge Kim Finseth (31) gjennom ett år med trening på elsykkel. Målet er Birkebeinerrittet 2017.
03:32
Publisert:

 

Elsykkel vs landeveissykkel: Slik gikk det i motbakkerittet
Vi lot to medlemmer av Holmenkollen Cykleklubb konkurrere om hvem som kom først til Tryvann. En på elsykkel og den andre på landeveissykkel. Se hvordan det gikk.
02:02
Publisert: