Encana Corporation har inngått en avtale om å selge sine naturgass-eiendeler i Haynesville, som ligger i det nordlige Louisiana, til GEP Haynesville for 850 millioner dollar i kontanter.

Det opplyses i en melding tirsdag.

Encana vil bruke det totale kontantvederlaget til å redusere netto gjeld for å styrke balansen ytterligere.

I tillegg, gjennom overføring av nåværende og fremtidige forpliktelser, vil Encana redusere sine produksjons- og midtstrøm-forpliktelser, som vil være fullført i løpet av 2020. De reduserte forpliktelsene er på om lag 480 millioner dollar på ikke-diskontert basis, fremgår det.

Videre vil Encana transportere og markedsføre GeoSouthern sin Haynesville-produksjon til en «gebyr for tjenesten»-basis de neste fem årene.

Eiendelene, som ligger først og fremst i DeSoto og Red River i Louisiana, utgjør om lag 112.000 acres og 300 opererte brønner i den mest produktive delen av Haynesville Shale, skriver GEP Haynesville i en relatert melding.

GEP Haynesville (GeoSouthern), er et joint venture dannet av GeoSouthern Haynesville og fond forvaltet av GSO Capital Partners.

 

Les også: - Nå får vi det fra alle kanter. Det er sterke krefter i sving her

Sjeføkonom om panikken: - Nå er markedene helt ute av balanse

- Det kommer en megakonsolidering

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Det er usikkerhet rundt oss:

Det er usikkerhet rundt oss
Statsminister Erna Solberg om fallet i aksjemarkedet
00:32
Publisert: