– Det er viktigere for regjeringen å få solgt norsk gass enn å få løst klimaproblemet, mener leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet etter at olje- og energiminister Tord Lien (Frp) var i Brussel torsdag.

Der diskuterte Lien blant annet EUs nye klima- og energiplan fram mot 2030. Planen skal vedtas i oktober, og Norge har tatt til orde for ett, ambisiøst klimamål: utslippskutt.

Det kan imidlertid ligge an til at EU fortsetter med et bindende mål for fornybar energi og et krav om 30 prosent energieffektivisering i tillegg. Det siste påvirker gassetterspørselen, og Lien argumenterte mot forslaget i Brussel.

– EU-kommisjonen innrømmer at dette ikke er en kostnadseffektiv måte å sikre egen forsyningssikkerhet eller bekjempe klimaendringer på, sier Lien til NTB.

– Et stramt, ambisiøst mål for redusert CO2 med bindinger på enkeltlandsnivå er måten å få til de mest kostnadseffektive løsningene på, mener han.

Lien bekymrer seg for investeringsviljen i gassutvinning, mens Haltbrekken mener det er blindspor å tro at naturgass er en del av klimaløsningen.

– Gass er også en fossil energikilde, sier han. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.