Pengene tildeles i 2020, opplyser regjeringen til NTB.

– Å rydde opp i EØS-saken krever både tid og ressurser av Nav. Vi må sikre at også andre sårbare grupper som mottar tjenester fra Nav får best mulig oppfølging mens arbeidet pågår. Målet er blant annet å unngå lengre saksbehandlingstider, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Det er usikkert hvor mange saker som etter NAVs nye behandling vil bli anket til Trygderetten, men regjeringen forventer en økning i antall anker. Trygderetten styrkes dermed med 5 millioner kroner i 2020. Pengene skal brukes til flere rettsmedlemmer.

Til kontrollkomiteen

De parlamentariske lederne på Stortinget er enige om å oversende Nav-saken til kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Det ble klart på et møte torsdag morgen der saken ble diskutert.

– Det er viktig at Stortinget kommer raskt i gang med arbeidet og kan stille spørsmål til alle involverte statsråder. Da er kontrollkomiteen det rette stedet, sier SV-leder Audun Lysbakken til NTB etter møtet, som startet klokka 9.

Klokka 9.30 ankom også arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) Stortinget for å redegjøre om saken for de parlamentariske lederne.

Hun har varslet en granskning av saken, men hadde få kommentarer på vei inn i møtet.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.