Det er arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) som opplyser dette til Dagbladet.

Torsdag møtte hun torsdag Nav-direktør Sigrun Vågeng for å få en orientering om Navs videre arbeid med trygdeskandalen.

De to møttes torsdag kveld i Arbeids- og sosialdepartementet.

- Det de kunne fortelle var at alle de som er domfelte og anmeldt er oppringt og trekk i ytelser og lønn er stoppet. De kunne også fortelle at de første som får penger tilbake på konto får det allerede til uka. De går nå fortløpende gjennom sakene og der de har saksbehandlet på nytt betaler de tilbake. Det er veldig bra, sier Hauglie til avisen.

På møtet overleverte Vågeng en plan til Hauglie for hvordan Nav skal håndtere saken videre, opplyser arbeids- og sosialministeren til NTB.

– På møtet med Nav-direktøren i dag har jeg understreket behovet for rask og korrekt saksbehandling, rask iverksetting av tilbakebetaling og god kommunikasjon med de berørte. Jeg har også forsikret meg om at Nav har de ressursene de trenger, sier Hauglie.

Vågeng forsikret at de jobber på høygir for å rydde opp, ifølge Hauglie.

– Saken har påført mennesker store belastninger. Staten skal gjøre opp for seg, og vi skal gjøre det så fort som råd er, sier statsråden.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.