Etaten har sett på hvem som mottar arbeidsavklaringspenger (AAP) og hvem som kommer tilbake i jobb etter å ha mottatt slik støtte en stund, skriver Dagsavisen.

Kunnskapsdirektør Yngvar Åsholt i Nav vedgår at dagens AAP-ordning kan være for lukrativ, særlig for personer som er mellom 18 og 30 år gamle.

– For unge med sammensatte problemer, som ikke er under utdanning og står utenfor arbeidslivet, gir det større uttelling å motta AAP enn sosialhjelp og tiltakspenger, som har en svært lav dagsats.

Foreslår kutt

Over 148.000 personer får for tiden AAP. Mens det blir færre AAP-mottakere i aldersgruppene 30-39 og 40-49, øker antall mottakere under 30. Disse utgjør en femdel av AAP-mottakerne, og nå varsler Åsholt at livremmen kan bli strammet inn.

Overfor departementet foreslår Nav å redusere AAP fra 148.000 kroner i året til 120.000 for personer under 25. Det kan også bli aktuelt å dele opp periodene slik at støtten ikke innvilges for et helt år av gangen.

Innsparinger fra AAP-kuttet foreslås brukt til arbeidstrening og tettere oppfølging. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: To tredeler av Nav-kronene til utlandet går til nordmenn

 
Ser toppen på ledigheten dnPlus (DN+)

Massiv svindel med dagpenger