Opposisjonen på Stortinget er ikke begeistret for forslaget om å la bemanningsbyråene ta oppgaver fra Nav.

Stortingsrepresentant Stefan Heggelund (H) sa til Aftenposten i helgen at regjeringen kan kutte køene i Nav og få flere i arbeid ved å invitere bemanningsbyråene til samarbeid.

Både Arbeiderpartiet og SV mener imidlertid at Heggelunds Nav-løsning vil bety mer byråkrati og et mindre effektivt Nav, skriver avisen.

– Det kan virke som om Heggelund ikke er klar over hva Nav allerede driver med. Samarbeidet bør utvikles der det fungerer, men det er unødvendig å lage byråkrati rundt dette. Jeg er tilhenger av at Nav må få bruke sin kreativitet for å få folk i jobb. Det skal ikke detaljstyres fra toppen av politikere, sier tidligere arbeidsminister Dag Terje Andersen i Ap. Han sitter i dag i arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget.

Heggelund mener byråene kan avlaste Nav-systemet ved å bistå dem som har kortest vei tilbake til jobb. Også flere vikarbyråer sier til avisen at et slikt samarbeid kan være nyttig. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.