Trondheim (NTB): Statsråd Robert Eriksson (Frp) vil skjerpe kravene til folk på sosialhjelp. De skal ikke lenger bare kunne sitte hjemme og motta trygd.

– Sosialhjelp er smittsomt. Vi vet at de som har foreldre som mottar sosialhjelp, har større sjanse for å ende opp med å motta sosialhjelp selv. Derfor innfører jeg nå strengere aktivitetskrav for personer som mottar slik hjelp, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp) til Adresseavisen.

Mandag ettermiddag holder Eriksson et foredrag under Olsokdagene på Stiklestad. Her vil han snakke om utfordringene velferdssamfunnet står overfor.
 

- Må søke bedre ordninger

Frp-statsråden har ved flere anledninger varslet at tiden er inne for en ombygging av velferdsstaten.

– Det betyr ikke at vi går bort fra grunntanken som er nedfelt i folketrygdeloven, men jeg mener vi må søke bedre ordninger til de som virkelig trenger det, sier han.

Til VG sier Eriksson at tiden er overmoden for at vi overhaler dagens velferdssamfunn. Det gamle begrepet «velferdsstat» vil han bytte ut.

– Vi må erkjenne at staten ikke kan gjøre alt for alle. Derfor må vi i større grad slippe til frivillige og ideelle organisasjoner og private sosiale entreprenører i vår velferdsproduksjon. Vi må bevege oss fra å være en rendyrket velferdsstat til å bli et velferdssamfunn. Det offentlige skal fortsatt være hovedbæreren, men vi ønsker i større grad å trekke med oss private og ideelle organisasjoner, sier han.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.