Det skriver Dagens Næringsliv.

I forrige uke sendte de franske champagneprodusentenes interesseorganisasjon, Comité Interprofessionel du Vin de Champagne (CIVC), et klagebrev til Patentstyret. En av årsakene til de franske vindyrkernes boblende irritasjon skal være at Champagneria serverer kundene den spanske musserende vinen cava.

Nå krever de at den norske restauranten skifter navn snarest. Saken er til behandling i Patentstyret, som har myndighet til å avgjøre om Champagneria må bytte navn.

– Dette er renommésnylting og bevisst misbruk av goodwill. Ved å bruke et slik navn gir utestedet et uriktig og misvisende inntrykk av at cava og champagne er samme produkt. Vi mener restauranten bryter god markedsføringsskikk og norsk lov når de reklamerer for champagne, men får vesentlige deler av inntektene sine fra spansk cava, sier advokat Inge Svae-Grotli til Dagens Næringsliv.

Han representerer de franske vindyrkerne og CIVC, som samarbeider med franske myndigheter for å beskytte kjennetegnet «champagne».

Han foreslår at restauranten heller burde kalle seg «House of cava» eller «Cavaria».

– Det er helt komisk at vi ikke vi kan kalle oss for Champagneria fordi vi også tilbyr gjestene våre spansk cava. Vi fungerer som gode champagneambassadører, og selger mange flasker med franske bobler til gjestene våre, sier Geir Hagbarth Andresen til Dagens Næringsliv.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.