Det er tyske Auto motor und sport (AMS) som melder at Liberty Media-gruppen er på vei inn i en handel for rundt 8,5 milliarder dollar, som skal gjøres endelig opp denne uken.

AMS oppgir direktør og styreleder Bernie Ecclestone (85) i Formel 1-sirkuset som kilde.

Formel 1-sjef Bernie Ecclestone
Formel 1-sjef Bernie Ecclestone (Foto: Reuters)

Dagens største eier, CVC Capital Partners (CVC) som har 35,5 prosents eierskap, og Liberty Media selv avviser ifølge bladet å kommentere saken.

 

Norsk bil-støy

Det skapte adskillig støy på norsk hjemmebane da DN i mars 2014 gjorde det kjent at Oljefondet hadde investert 1,8 milliarder kroner i Formel 1-selskapet.

Bakgrunnen var korrupsjonsanklager mot Ecclestone, dessuten at investeringen ble gjort under forutsetningen av børsnotering av selskapet.

Den varslede børsnoteringen ble avblåst kort etter fondets investering. Lederen i Norges Banks representantskap, Reidar Sandal krevde orientering om omdømmerisikoen ved Oljefondets engasjement.

- Vi reiste sak. Det kom en del synspunkter, og vi drøftet også spørsmålet med Oljefondets ledelse og med sentralbanksjefen tilstede. Det hører med til historien at Oljefondet selv i ettertid har tatt en del selvkritikk, sier Sandal til DN.

Kommunikasjonssjef Thomas Sevang i NBIM bekrefter at fondet fortsatt er engasjert i Formel 1.

– Ja, gjennom vår eierandel i Delta Topco, sier Sevang.

Investeringen er ifølge Oljefondets hjemmeside på 1,75 milliarder kroner ved siste årsskifte.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.