London (NTB): Storbritannia regner med å importere mer gass fra Norge kommende vinter.

Britene ventes å ha 9 prosent mindre gass foran kommende vinter enn de hadde i vinteren som nylig er over. Det fører til økt import fra Norge, slår National Grid PLC fast i sin vinterrapport.

– Fra Norge regner vi med høyere import til Storbritannia ettersom Norges offshoreproduksjon fortsetter å vokse merkbart, heter det i rapporten.

Britene venter en økning på rundt 3 prosent i importen fra Norge.

I vinteren som var ble det importert 9 prosent mindre gass fra Norge enn året før, mens importen fra kontinentet var noe større.

Norge står for mesteparten av gasseksporten til Storbritannia. Britene sto i 2009/10 for 44 prosent av gassen landet trengte, mens Norge bidro med 24 prosent.

Rapporten konkluderer med at den norske leveransen fra desember og ut vinteren var som ventet. I oktober og november var leveransen litt mindre enn ventet, etter en mild start på vinteren.

I januar ble det også et brudd i leveransen. «En av leksene vi lærte under den perioden, var at kommunikasjonen med Norge var begrenset», heter det i rapporten. Dette skal nå være bedret.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.