Årsaken er at politikerne i California ikke har klart å bli enig om et nytt budsjett som kan få regnskapene i balanse. I øyeblikket ligger det an til et gigantunderskudd i delstaten de nærmeste årene.

– Den knappe kontantbeholdningen fører ikke bare til at det blir vanskelig å møte våre finansielle forpliktelser i tide. Situasjonen truer også vår evne til å takle naturkatastrofer og beskytte innbyggerne mot kriminalitet, sier tjenestemannen John Chiang, som har ansvaret for Californias finanser.

Han advarer om at lønnsutbetalinger tilsvarende flere titall milliarder kroner må utsettes hvis ikke de folkevalgte politikerne snart får vedtatt et budsjett.

Å løse situasjonen ved å låne penger er blitt vanskelig på grunn av finanskrisen og problemene i det amerikanske bankvesenet, ifølge Chiang.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.