Kerviel vil bli siktet for falskneri, økonomisk utroskap og bedrageri, sa Jean-Claude Marin fra den franske påtalemyndigheten på en pressekonferanse mandag.

De n 31 år gamle megleren har forklart at han ikke forsøkte å oppnå direkte personlig gevinst, men han hadde et ønske om å være en fremragende aksjemegler, ifølge Marin.

Kerviel meldte seg selv for politiet to dager etter at den franske banken torsdag sjokkerte finansverdenen med å offentliggjøre et tap på nesten 40 milliarder kroner.

Tidligere mandag sa Frankrikes finansminister at det virker som om den mistenkte aksjemegleren har handlet på egen hånd.

– Det er på dette stadiet ingen grunn til å tro at dette var noe annet enn hva det var – nemlig én enkelt aksjemegler, sa finansminister Christine Legarde.

Dette er i samsvar med det banken selv hevder. Société Générale hevdet søndag at den mistenkte aksjemegleren forsøkte å svindle banken for hele 50 milliarder euro, som utgjør om lag 400 milliarder norske kroner.

Kerviels advokat har tidligere hevdet at banken har vært ute etter å dekke over tap banken pådro seg under krisen i det amerikanske boligmarkedet. Bankens ledelse har benektet dette.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.