Da Røkke ble innkalt til avhør hos politiet første gang i september 2001, hadde han med seg en skriftlig redegjørelse om hva som skjedde da han i juli 2001 fikk utstedt båtsertifikat av den svenske sjøfartsinspektøren Claes Pallin.

I sin egen redegjørelse skrev Røkke at han sliter med dysleksi. I oktober 2001 ble han innkalt til et nytt og langt mer detaljert avhør.

Politietterforsker Kristin Ifarness, som nå har sluttet i politiet, tok opp avhøret på lydbånd, skriver Dagbladet.

Ingen bokorm
Ifarness stiller på båndet en lang rekke detaljerte spørsmål om hvordan Røkke leste til båtprøven, om hvilke bøker han leste, og om han tok notater.

– Jeg har aldri vært noen bokorm, sier Røkke.

– Så du tok ikke notater?

– Nei, jeg skriver sjelden. Det meste sitter i hjernebarken, svarer Røkke.

Leste litt i ferien
På lydbåndet forteller Røkke videre at han tok med seg de fire lærebøkene som hans personlige assistent og medtiltalte, John Inge Valand, hadde gitt ham da han reiste til Mallorca for å feriere med sitt eget luksusfartøy, «Reverie».

Røkke opplyser på båndet at han leste halvannen times tid, ikke sammenhengende, men «av og på» under ferien. Han diskuterte også navigasjon og andre temaer med skipets daværende kaptein, Paul Messenger, som skal vitne til fordel for Røkke under rettssaken i Oslo tingrett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.