Carnegie nedgraderer Rec til salg, med kursmål tre kroner, mens hans verdsetting av summen av selskapet i deler gir 2,3-3,5 kroner per aksje. Han mener verdsettingen er strukket, fremgår det av en oppdatering fra meglerhuset torsdag.

REC stiger 3,57 prosent til 5,5 kroner på Oslo Børs i formiddag.

Analytiker Preben Rasch-Olsen tror det vil bli verre før det blir bedre, og ser i beste fall flat utvikling i etterspørselen samtidig som tilbudet øker i 2012, noe som vil gi fortsatt press på priser og lønnsomhet.

Han påpeker samtidig at Rec Solar i Singapore må kutte kostnadene med 20 prosent for å gå kontant-break even, og at selskapets mål om kutt på 30 prosent impliserer ny teknologi.

Han tar ned sine ebitda-anslag for 2012 med 26 prosent, men legger på anslagene for 2013 med tre prosent. Han tror Rec vil komme i brudd med lånebetingelsene i andre eller tredje kvartal i år, og at de ikke vil kunne nedbetale konvertibler uten at bankene tillater trekk på bankfasilitetene.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.