Usikkerheten den føderale nedstengingen medførte vil trolig gjøre at den pengepolitiske komiteen i Federal Reserve ikke starter nedtrappingen av obligasjonskjøpene på møtet i slutten av oktober, skriver Financial Times og Wall Street Journal.

Begge avisene ser det nå som mer sannsynlig at nedtrappingen vil starte på møtet i desember eller januar.

Nøkkeltall fra september har ikke blitt publisert som planlagt på grunn av nedstengingen, og oktober-tallene kan være påvirket, skriver WSJ. Selv om november-tallene blir innhentet og publisert som normalt kan de og være påvirket sen-effekter fra både nedstengingen og gjenåpningen.

«En nedtrapping på oktober-møtet er umulig på grunn av mangelen på data. Og det som er av data vil være forstyrret av nedstengingen», skriver FT.

Flere medlemmer av Feds pengepolitiske komite er, ifølge WSJs Jon Hilsenrath, ukomfortable med at obligasjonskjøpsprogrammet skal vare for alltid. De tror risikoen øker ettersom Feds verdipapirbeholdning øker og effekten derfor reduseres.

FT tror det kan komme en liten nedtrapping i desember dersom den samlede bedringen fra september er tilstrekkelig og vekstutsiktene for 2014 er gode.

Flere analytikere har kuttet vekstanslagene for fjerde kvartal med en halv prosent på grunn av nedstengingen skriver både FT og WSJ.

«Den mest direkte kostanden av usikkerheten rundt gjeldstaket er 73 millioner dollar i ekstra renteutgifter på grunn av renteoppgangen på amerikanske obligasjoner», skriver FT.

Les også: - Alt handler om Fed i dag
USA gir ut forsinket statistikk
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.