Tirsdag ble det lagt frem tall som viste at produktiviteten utenfor jordbrukssektoren i USA steg med 1,1 prosent i andre kvartal, mens det var ventet en vekst på 0,8 prosent. Samtidig steg arbeidskraftkostnaden pr enhet med 4,2 prosent i kvartalet, mens det var ventet en vekst på 3,7 prosent.

inflasjonsbekymringer
Veksten i arbeidskraftkostnaden økte bekymringene for at inflasjonen vil holde seg høy og bidro til spekulasjoner om at Federal Reserve ikke er ferdig med å sette opp rentene.

Innenlands kom rentene svakt ned uten at det ble offentliggjort viktige nøkkeltall. Onsdag offentliggjør imidlertid Statistisk sentralbyrå (SSB) detaljhandelen i juni og AKU-ledigheten i mai.

Venter fall
Ifølge en undersøkelse TDN Finans har foretatt er det i gjennomsnitt ventet at detaljhandelen vil falle med en prosent, etter en oppgang på 3,7 prosent måneden før. Nordea Markets tror imidlertid på en nedgang på 2,9 prosent.

"Vår prognose er basert på det historiske faktum at vi ofte ser en relativt markert reaksjon ned etter en sterk måned. Det er imidlertid vanskelig å si med hvor mye. Vi tror også at det gode sommerværet, i det minste i deler av juni, har skadet salget av klær og skotøy", skriver Nordea i en rapport.

SSBs sesongjusterte arbeidskraftundersøkelse ventes å vise en fortsatt nedgang i ledigheten, til 3,6 prosent i mai fra 3,7 prosent måneden før. Aetats tall har tidligere viste nedgang i den registrerte ledigheten både i mai og juni.

Renten på det tiårige norske statsobligasjonslånet NST 472 endte ned to punkter til 4,29 prosent, mens differansen til tilsvarende tyske renter var inn to punkter til 39 punkter.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.