De står i surt regn ute i Risavika havn og markerer klart sitt syn i den pågående havnestriden.

Klubbmedlemmene i Industri Energi har ikke tenkt å la Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) ta over arbeidsplassen. Klubben nekter også å følge oppfordringen fra moderforbundet LO i Stavanger om å støtte NTFs krav.

– Det blir ikke noe av. Vi kan ikke boikotte vår egen arbeidsplass. Når NTF argumenterer med sosial dumping i denne kampen, vil jeg påpeke at vi her har aldri hatt utenlandske arbeidere. Her er vi alle rett og slett oppgitte, sier klubbleer Heidi Undheim her hun står.

Undheim har tidligere vært losse- og lastearbeider og medlem av Norsk Transportarbeiderforbund (NTF) da hun jobbet på havnen i Sandnes. Da kjørte hun for tidligere Nor Cargo. Hun måtte bruke lossearbeidere fra NTF da hun senere ble formann på kaien for skipsanløp i Sandnes.

- Så jeg kjenner til hvordan de kan utnytte systemet, sier Undheim.

Dagens punktmarkering startet halv elleve, og er ment som en motdemonstrasjon til en NTF-demonstrasjon som er planlagt samme sted klokken tolv i dag.

Også Risavika Terminal-sjef Kurt Ommundsen og havnedirektør Bernt Stillulf Karlsen fra Oslo Havn stilte opp for å støtte Industri Energi-markeringen i Risavika.

Havnestriden har fått nasjonal oppmerksomhet etter at NTF i Oslo startet en arbeidskonflikt.

- Det angrer de på nå, hevder Karlsen.

Karlsen mener organiseringen i Risavika er fremtiden for norske havner. Han mener Industri Energi har akseptert en mye mer fleksibel driftsmodell, og at havnen dermed kan kjøre med halvparten så høye driftskostnader som NTF-havner.

Det er historiske årsaker til at Risavikas havnearbeidere er organisert i det typiske oljeforbundet Industri Energi. Risavika Havn startet nemlig som en oljebase i 1965, men har siden utvidet virksomheten til å drive en typisk havneaktivitet.

Les også på DN.no
Slik blir boligprisene de neste tre årene

Posten-metoden: Gir ledere bonus for hver nestenulykke
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.