Det viser en ny undersøkelse gjennomført av det australske advokatfirmaet Deacons.

Nesten halvparten av dem som titter innom MySpace og Facebook i løpet av arbeidsdagen sier at de vil avslå en jobb hvis de ikke får lov til å ha tilgang til de populære nettsamfunnene.

Dette skaper et dilemma for arbeidsgivere som frykter at Facebook- og MySpace-besøkene skal gå ut over produktiviteten - men som samtidig vil lokke til seg dyktige medarbeidere i et stramt arbeidsmarked.

Les: Kan få sparken for Facebook-bruk og Nektes Facebook på jobben

Dilemma
- Det er de yngre ansatte som er ivrigst på å benytte seg av sosiale nettsamfunn, og det er nettopp disse folkene arbeidsgiverne prøver å tiltrekke seg, sier Nick Abrahams i Deacons til News.com.au.

Les også: Facebook-vennelisten avslører deg

Hvor viktig er det å ha tilgang til Facebook og MySpace på jobb? Diskutér saken under artikkelen!

Abrahams understreker at arbeidsgivere må veie fordelene mot ulempene:

De fleste av de 700 spurte arbeidstakerne som deltok i undersøkelsen mente at det vil være til fordel for arbeidsgiverne å ha åpen tilgang til nettsamfunnene: Ikke bare viser arbeidsgiverne på denne måten at de stoler på sine ansatte, de gir også ansatte et pusterom i tilværelsen og tillater dem å holde kontakt med kolleger, kunder og andre kontakter på flere måter.

Les også: Facebook-profil ga jobb

Risiko
Men Nick Abrahams peker på at arbeidsgiverne må gjøre sine ansatte oppmerksomme på risikoen ved Facebook-bruk. Alle må oppfordres til nøktern bruk, slik at for eksempel bilder som legges ut ikke støter noen eller kan brukes mot dem på et eller annet vis, eller at konfidensiell info om arbeidsplassen lekkes.

Av de spurte brukte 32 prosent i aldersgruppen 16-24 år og 23 prosent mellom 25 og 34 år nettsamfunn på noenlunde jevnlig basis. 20 prosent sa at arbeidsgiveren hadde blokkert tilgang til sidene, mens 57 prosent sa at arbeidsgiveren tillot sidene.

Les:- Bruk Facebook på jobb

Diskutér saken! (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.