Fire ansatte i Orkla Finans godtar ikke tilbudet om sluttpakke de fikk i høst da en fjerdedel av staben måtte gå. De fire saksøker forvaltningsselskapet, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg synes det er veldig synd at dette har kommet så langt. Jeg tror ingen av de fire er uenige i at vi hadde behov for å kutte kostnader, men de mener at de ikke er blant de som måtte gå, sier Bjørn Slåtto, administrerende direktør i Orkla Finans Kapitalforvaltning til DN.

- Det forstår jeg godt
- Alle de fire saksøkerne mener det var feil at de plukket ut til å måtte gå. Hva tenker du om det?

- Det er helt naturlig reaksjon, så det forstår jeg godt, sier Slåtto til DN.

Av de fire saksøkerne, er det to som jobbet med kapitalforvaltning: Christian Egede-Andersen Sonberg og Nils Kjøsnes. I tillegg til de to forvalterne, har også en it-medarbeider og en økonomikonsulent saksøkt Orkla Finans.

De fire står fortsatt i sine stillinger og møter på jobb til oppsigelsene er ferdig behandlet i retten.

Til sak
Også i meglerhuset Arctic Securities ble det kuttet hoder ifjor høst. Fem analytikere og meglere av drøyt 85 ansatte ble bedt om å gå og fikk tilbud om sluttpakke.

En megler, Mona Bryn, aksepterte ikke tilbudet om sluttpakke. Hun ble deretter sagt opp fra sin stilling, skriver DN.

Bryn går nå til sak mot Arctic med krav om at oppsigelsen kjennes ugyldig og med krav om erstatning. Etter det DN forstår, står partene steilt mot hverandre i synet på hvorfor Bryn var en av de fem som måtte gå. Arctic mener kurtasjeinntektene hennes var lave, Bryn er ikke enig i det.

- Min klient er av den oppfatning at oppsigelsen ikke er saklig begrunnet og at oppsigelsen skyldes andre forhold enn oppnådde resultater. Hun er den eneste som er sagt opp av Arctic og hun var ikke den som hadde lavest kurtasjeinntekter, skriver hennes advokat Alex Borch i Advokatfirmaet Hjort i en e-post til DN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.