- Jeg har av og til kommet med spissformuleringer, men dette er en konstruert sak og det jeg vil kalle en konspirasjon mot meg som person, sier Åge Røde til NTB.

Avinor har gjennom arbeidsgiverforeningen Spekter stevnet Norsk flygelederforening for Arbeidsretten for å få fjernet Røde som tillitsvalgt. Onsdag startet arbeidsrettssaken mot ham.

Avinor mener Røde har trikset med vaktplanen slik at det oppsto store bemanningshull og kaos i flytrafikken på Gardermoen i deler av juli. I tillegg sendte Røde et brev til Avinors konsernsjef Dag Falk-Pedersen i forbindelse med lønnsoppgjøret. Noe av innholdet i brevet kunne oppfattes som trusler, hevder Avinor i arbeidsretten.

I dette brevet skrev Røde at villigheten til å arbeide overtid og dessuten bidra til en ekstraordinær innsats ville bli påvirket av hovedtariffoppgjøret.

Avinor og Spekter mener Røde oppfordret til ulovligheter under pågående forhandlinger.

Les også: Trøbbel i tårnet (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.