NEL og Uno-X har inngått en endelig avtale for utrulling av minst 20 hydrogenladestasjoner i alle større norske byer innen 2020.

Det kommer frem av en melding onsdag. Selskapene annonserte 3. desember i fjor at de hadde til intensjon å samarbeide om ladestasjonene.

Det er opprettet en joint venture som får navnet Uno-X Hydrogen. Uno-X og NEL vil ha henholdsvis 51 og 49 prosent eierandel.

Den foreløpige tidsplanen for utbyggingen inkluderer så langt følgende byer:

  • Bergen - sommer 2016
  • Oslo - sommer 2016
  • Akershus 1 - høst 2016
  • Akershus 2 - høst 2016
  • Trondheim, Bergen, Stavanger, Hamar, Kristiansand - 2017

Spetalen blant storaksjonærene

Selskapet, som produserer hydrogenstasjoner fra Notodden, er tuftet på Norsk Hydros vanneelektorlyseteknologi for gjødselsproduksjon som går 90 år tilbake.

Siden 2011 har investor Øystein Stray Spetalen vært involvert i selskapet, og er nå blant de største aksjonærene. På eiersiden finner man også investor Jan Haudemann-Andersens investeringsselskap Datum.

NEL inngikk intensjonsavtalen med Reitan-eide Uno-X om etablering av 20 hydrogenstasjoner i Norge ifjor, samt en ny hydrogenstasjon i Tyskland.

Nel-aksjen stiger 5,2 prosent til 3,25 kroner på Oslo Børs onsdag.

Følg markedene i DN Investor

LES OGSÅ:

Flere nordmenn på Forbes rikingliste

Varsler storsalg av Marine Harvest-aksjer

Se DNtv: Her er den største publikumsmagneten på bilmessen i Genève

 

Her er den største publikumsmagneten på bilmessen i Genève
Bugatti Chiron blir verdens raskeste bil.
00:46
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.