Nel tilbyr produksjonsanlegg og fyllestasjoner for hydrogen, og har vært en av de største vinner­aksjene på Oslo Børs. Det siste året er aksjen opp hele 184 prosent. I en melding til Oslo Børs etter stenge­tid mandag melder Jan Haudemann-Andersens investeringsselskap Datum as at det har solgt syv millioner aksjer i Nel til kurs 4,10 kroner.

– Det er ingen spesiell grunn til at jeg selger, annet enn markedsuro, sier Haudemann-Andersen til DN.

– Jeg er generelt negativ til markedet, så jeg syntes det var greit å selge litt, legger han til.

Datum kom senest inn på listen over de største aksjonærene i Nel 6. juli med 49,2 millioner aksjer, og beholdningen ble økt med ytterligere én million aksjer 24. august. Basert på aksjekursen i dagene før disse kjøpene ble meldt til Børsen er Haudemann-Andersens gevinst på de syv millioner aksjene 11,9 millioner kroner.

Fortsatt sitter Haudemann-Andersen og Datum på Nel-aksjer tilsvarende 6,35 prosent, som med mandagens sluttkurs tilsvarer 173 millioner kroner. Basert på flaggemeldingene er Datums urealiserte gevinst på den gjenværende aksjebeholdningen nesten 75 millioner kroner.

Også Øystein Stray Spetalen er storeier i Nel.

– Vi ser kjempemuligheter. Hydrogen er helt overlegent og kan erstatte alt fossilt drivstoff. Det har alle fordelene, i tillegg til at det er utslippsfritt, sa milliardær, investor og hydrogenentusiast Øystein Stray Spetalen til DN før jul.

Etter fantastisk kursoppgang i 2015 har Nel-aksjen startet året med en nedgang på 16,5 prosent. Det priser selskapet til 2,7 milliarder kroner.

Les hele avisen her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.