Huydrogenselskapet Nel har engasjert Arctic Securities og Carnegie som rådgivere i forbindelse med at selskapet vurderer å gjennomføre en rettet emisjon på inntil 30 millioner nye aksjer gjennom en akselerert bokbyggingsprosess.

Det opplyses i en melding torsdag, ifølge TDN Finans.

Provenyet vil bli brukt til generelle selskapsformål, inklusive finansiering av strategiske veksttiltak innen selskapets virksomhet.

Emisjonen vil være rettet mot norske og institusjonelle investorer.

Bokbyggingsperioden begynte torsdag klokken 16:30 og stenger fredag klokken 08:00.

Flere kjente investorer på aksjonærlisten

Nel produserer hydrogenproduksjonsanlegg basert på vannelektorlyse som skiller hydrogen ut fra vann.

Selskapet har sine røtter fra hydrogenaktivitetene til Norsk Hydro, som startet på 1920-tallet. En rekke selskaper kontrollert av noen Norges mest profilerte investorer er å finne på aksjonærlisten (se tabell nederst i saken).

Selskapet lager også komplette hydrogenstasjoner for transportsektoren og fornybare energilagringsløsninger.

Hydrogentransport har så langt vært et sideprosjekt. Hovedvirksomheten er rettet mot industri verden over, særlig kjemi, som bruker store mengder hydrogen.

I juni kjøpte Nel den danske hydrogenstasjonprodusenten H2 Logic for 300 millioner kroner. Selskapet med 40 ansatte har nettopp levert hydrogenstasjonene som gjør at man innen utgangen av 2015 kan kjøre over hele Danmark på hydrogen.

Kjøper mer

Torsdag melder selskapet at det har ingått en bindene avtale om å overta alle eiendelene knyttet til Rotolyzer, en kompakt vannelektrolysemaskin.

Selskapet inngått en avtale om å overta selskapet som sitter på rettighetene til Rotolyzer, RotoBoost H2 AS, som er et datterselskap av RotoBoost AS.

Transaksjonen kombinerer kontantbetaling med milepæl- og royalty-betaling. Partene er enige om ikke å offentliggjøre betingelsene i transaksjonen.

Kjøpet av RotoLyzer-rettighetene åpner opp nye markedssegmenter for NEL, ifølge meldingen.

Transaksjonen er betinget av due diligence og ventes gjennomført innen utgangen av tredje kvartal 2015.

Profilerte aksjonærer

 

Nel-aksjen falt 2,5 prosent til 2,37 kroner på Oslo Børs torsdag. Ved børsslutt var selskapets børsverdi på 945 millioner kroner.

Få mer informasjon om selskapet i DNs børs- og markedssider.

Les også:

Sjeføkonom: - Dette er fryktelig dårlige nyheter for Norge

Kina-sjokk svekker troen på rask «lift-off» i USA  

DN-kommentator om det kinesiske valutasjokket:

- Det er den store skrekken for Norge
DNs kommentator Bård Bjerkholt forklarer: Dette betyr Kinas valutajustering.
01:48
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.