Maoisten og den tidligere geriljalederen Pushpa Kamal Dahal ble av nasjonalforsamlingen valgt som ny statsminister i Nepal.

Onsdag ble det kjent at Dahal fikk flertallet av stemmene i nasjonalforsamlingen, med 363 av 573 stemmer. Det blir hans andre periode som statsminister i landet. Han gikk av som statsminister i 2009, etter uenigheter med presidenten.

I juli gikk Khadga Prasad Oli av som statsminister, like før et mistillitsforslag han sa han forventet å tape. I en tale sa Oli at han var blitt tvunget til å forlate statsministerposten, og at det ville få store konsekvenser for landet og føre til mer politisk ustabilitet. Hans regjering satt bare i seks måneder.

Maoisten Dahal var den eneste kandidaten til statsministerposten da nasjonalforsamlingen skulle avgi sin stemme.

Maoistene er tidligere kommunistiske opprørere, som kjempet mot landets militærmakt i ti år før de signerte en fredsavtale med myndighetene 29. november 2006.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

- Det er katastrofalt dårlig. Det sprer seg som ringer i vannet  

I denne kommunen har et forsvinnende lite antall høyere utdanning  

Obama langer ut mot Trump: - Uegnet som president  

Beste siden 2008: Båtsalget opp av bølgedalen dnPlus  (DN+)

Kommune-NM 2016: Sjekk din kommune her dnPlus  (DN+)

Anbefalt av DNtv:

Åpner falkevingedørene 30 cm fra betongstolpe
Det er små marginer når DNs biljournalist tester om falkevingedørene til Tesla Model X kan åpnes i trange parkeringshus.
01:16
Publisert:
 

Teslas nye «folke-SUV» gjør 0-100 km/t på 3,4 sekunder
DN har testet Tesla Model X. Dette er dommen.
04:19
Publisert:
 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.