Ekteparet Odd Nerdrum og Turid Spildo så ikke noen annen utvei enn å legge gården i Stavern ut for salg. Prisen er satt til 22 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Boplikt
- De kan ikke både beholde eiendommen og samtidig ikke skatte til Norge, bekrefter eiendomsmegler Thomas Østmo i Krogsveen, som har fått salgsoppdraget

Gårdseiendommen Røvik utenfor Stavern har boplikt, og en prisantydning på 22 millioner kroner. Fordi eiendommen fortsatt sto til disposisjon for Nerdum og Spildo, har Skatt Sør nektet å akseptere parets melding om utflytting til Frankrike. Paret, som har kjøpt en herskapsvilla nordvest for Paris, ser dermed ingen annen utvei enn å legge den 35 mål store eiendommen ut for salg.

Selvbygget
Av vedtaket, som er datert 31.08. går det frem at hvorvidt man anses som utflyttet er en skjønnsmessig vurdering. «Vi har lagt til grunn at dere fortsatt eier og disponerer bolig i Norge, selv om det opplyses at det bor noen unge mennesker der om vinteren», skriver Skatt Sør. Vedtaket er lagt ut på Spildos blogg.

Nerdum og Spildo kjøpte eiedommen i 1997, og har selv stått for oppføringen av det 450 kvadratmeter store hovedhuset på tomten. Til tross for at huset dermed er relativt nytt, fremstår det ifølge Østmo som et gammelt herskapshus. Han mener eiendommen er en av de aller flotteste i Larvik kommune, og sier den fremstår som et resultat av at det over tid har vært lagt ned mye tid og ressurser der.

Les mer:
Odd Nerdrum dømt til to års fengsel
Nerdrum benekter skattejuks
- Dommen er et kupp for Nerdrum
Nerdrum i slaget hos Skavlan

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.